maandag 21 februari 2011

Umts mast Hensbroek op herhaling?

Op verzoek van de raad heeft er op 17 februari een gesprek plaatsgevonden tussen een delegatie van het gemeentebestuur en de fractievoorzitters van de gemeente met een vertegenwoordiging van KPN.
Onderwerp was de locatie van een UMTS-mast in Hensbroek, waar het college een vergunning heeft verleend voor de locatie Gemaalweg.
Het gesprek heeft duidelijk gemaakt dat KPN een zoekgebied heeft rond de kern van Hensbroek omdat de bereikbaarheid anders in de toekomst niet gegarandeerd kan worden. De  nu vergunde locatie bevindt zich aan de uiterste rand van dit zoekgebied. Omdat vanuit de Mensonidesweg geen dekking gegarandeerd kan worden is deze locatie voor KPN geen optie meer. KPN is alleen bereid mee te denken over een andere locatie in het zoekgebied van Hensbroek als op korte termijn voor deze locatie zonder bezwaren een vergunning voor de mast verleend kan worden. Het college beraad zich over de mogelijkheden op deze uitspraak.
Overigens ligt aan deze soap wederom een gebrekkige communicatie ten grondslag, zowel naar de burgers als raads- en commissieleden toe. Gemeente Belangen Koggenland zal ervoor blijven pleiten om openheid te geven bij ingrijpende plannen binnen de samenleving, met name tijdens de voorbereidende fase van een procedure. Ook deze kwestie wordt als leermoment gezien, maar voor het GBK is dit een ijkpunt! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten