zondag 6 juli 2014

UMTS mast Hensbroek.

Komst  zendmast loopt al 5 jaren op protesten.
KPN is de afgelopen 5 jaren bezig om een UMTS zendmast te realiseren in Hensbroek, waarbij diverse locaties de reveue zijn gepassert. De eerste locatie was in het centrum van het dorp, waarna gezocht werd nabij het recreatie terrein van de Leyen.
Met de komst is in het hechte dorp een actiecommitee opgericht die tegen deze mast hebben geprocedeerd, echter met de laatste ontwikkeling, laat deze de direkt betrokkenen in de steek. Met het verplaatsen van de locatie vanaf het parkeerterrein van de Leyen, 50 meter verder naar de ringvaart, zijn waarschijnlijk alle protesten voor dit commite afgedaan, dit volgens de bewoners waar deze mast nu pal achter hun huis komt te staan.
De betrokken familie zijn met stomheid geslagen, zeker als het gaat om het stukje overleg hierin. In eerste instantie zette het commitee zich volledig in tegen deze mast, welke dichter bij hun eigen locaties was gepland, nu dat deze verder komt hoor je niets meer van ze, aldus de familie. Het ergste hierin is dat zelfs je directe buren in een spagaat zitten.
Voor de politiek is dit ook een kwestie waar vraagtekens bijgezet kunnen worden. Er zijn in dit geval twee vergunningen vergeven voor de realisering van een mast op de twee locaties bij de Leyen. In principe kunnen er twee masten komen, ondanks dat de KPN de optie bij de parkeerplaats niet prioriteert.
Een lastig dossier, waar de familie Laan nu met de gebakken peren zit. Echter laat men het er niet bij zitten en met behulp van een advocaat, zal men de procedure aangaan.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten